Press "Enter" to skip to content

Вечерва во Битола промоција на документарец, утре на монографија и свечена Академија “40 години РЕК Битола“ (фото)

Вечерва во Битола, во киното “Манаки“ започна празнувањата за одбележување на 40 години од ставањето во производство на електрична енергија на РЕК “Битола“. На промоцијата на документарвиот филм којго реализира ТВ “Тера“ од Битола заедно со новинарот Менде Куновски, од РЕК “Битола“ присуствуваше и генералниот директор на ЕСМ, Васко Ковачевски.Во филмот свои сеќавања, како рекоа реализаторите со многу емиции зборуваат Алекандар Гроздановски, директор на РЕК “Битола“ од 1987 со 1989 година, сегашниот дитектор на РЕК “Битола“ – Пеце Матевски, сегашниот директор на ЕСМ – Васко Ковачевски, поранешниот директор за производство Спире Мавровски, претставниците на синдикатот Менде Фидановски и Јове Смилевски и новинарот Јове Колевски.Утре продолжува одбележувањето на јубилејот 40 години РЕК “Битола“ со промоција на монографија и Свечена Академија на која ќе присуствуваат претседателот Стево Пендаровски и премиерот Димитар Ковачевски.Свечената акедемија ќе започне во 12 часот во Народниот театар Битола.