Press "Enter" to skip to content

Приведено лице од Битола, истиот спроведен во затворот во Битола

Од страна на полициски службеници од СВР Битола од ул. “Бул. 1-ви Мај“ во Битола лишиле од слобода 33 лице од Битола.

Истиот се бараше по решение од Судија за претходна постапка од Основен суд Битола за издржување на мерка притвор во траење од 30 дена за извршено кривично дело по чл. 215 од КЗ.

Истиот е спроведен од Полициска станица Битола до КПУ Затвор Битола.