Press "Enter" to skip to content

Недела посветена на машкото здравје во аптеки “Роса Вита“

Недела посветена на машкото здравје во аптеки Роса Вита каде преку машкиот симбол брада и мустаќи ја зголемуваме свесноста за здравствените проблеми кај мажите.

“UtiBHP“ – Иновативна формулација за здрава простата, кој е наменет за мажи кои страдаат од бенигно зголемување на простатата.

“UtiBHP“ капсулите содржат:

-Plasys 300® е стандардизирана смеса сув екстракт од полен на ‘рж (Secale Cereale) и β ситостероли од кора на бор (Pinus spp.) 300 mg (150 mg β ситостероли и 3mg есенцијални аминокиселини).

-Полен или цветен прав е светло жолт прав кој се состои од зрна полен добиени со тресење на поленските ќеси од цветовите и обезмастување и помага во одржувањето на здрава простата и здраво мочно кесе.

-Селенот (Ѕе) е микроелемент кој остварува многу важни функции во човековиот организам. Заради своето антиоксидантно својство овој минерал учествува во заштита на клетките и ткивата од штетното влијание на слободните радикали, поради што го забавува стареењето и ја поттикнува сперматогенезата и на тој начин позитивно влијае врз плодноста на мажот.

-контрола на уринарни симптоми

-смалување на простата

-смирување на воспаление

Посетете нè:

Ве очекуваме.

“Роса Вита“, секогаш тука за Вас.