Press "Enter" to skip to content

Во Битола презентиран меѓународниот проект “Фудбалот Прави Разлика“ (фотогалерија)

Во хотел “Милениум“ Битола се одржа завршната прес-презентација од меѓународниот проект “Фудбалот Прави Разлика“, кој беше реализиран во партнерство со спортските организации од Бугарија, Словенија, Романија и фудбалската федерација Браганца, Португалија.
“Спорт Талент“ ја претставуваше Македонија во истиот, чија тема беше фудбалот и можностите кои ги дава самата игра во смисла на социјална инклузија и еднакви можности за сите  со акцент на развој на фудбалот во помалку развиените подрачја.Во текот на проектот сите партнерски организции спроведоа истражувања, анализи и размена на искуства на спомената тема.Финалниот производ од проектот е прирачник кој ги содржи сите фази од идеа до реализација при оснивање на клуб, развој на самата идеа на краток и долг рок до детали за финансиска конструкција и одржливост.Прирачникот ќе биде преведен и на македонски јазик и бесплатно достапен на сајтот  sportsbeyondborders.eu

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »