Press "Enter" to skip to content

“Камерен оркестар на Битола“ ќе биде нова национална установа од областа на културата, одлучи Владата

Владата, на денешната 109. по ред седница, на предлог на Министерството за култура денеска разгледа и усвои информации за потребата од основање на три национални установи од областа на културата, за коишто Министерството за култура е задолжено до Владата да достави одлуки за основање, а една од ќе се однесува на “Камерен оркестар на Битола“ – Битола

Владата донесе одлука да се основа и нова национална установа “Камерен оркестар на Битола“ – Битола, што се очекува значително да ја зголеми културната понуда на целиот Пелагониски плански регион, опфаќајќи ги градовите Битола, Прилеп, Демир Хисар, Крушево и Ресен.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »