Press "Enter" to skip to content

Општина Битола ќе ги претстави идејните решенија за спортска сала и уредување на коритото на Драгор

Денес во 11:30, во Офицерскиот дом во Битола, ќе биде отворена изложба на конкурсните трудови за Конкурс бр.1 на општина Битола, за:

1. Изработка на идејно решение за спортско – рекреативен центар во Битола во К.О Битола 1/2 Г.П. бр.15.17 согласно ДУП за АРМ, Четврт 2, Општина Битола
 
2. Изработка на идејно решение за регулирање на речен ток на река Драгор со каскадно смирување на токот и крајбрежни велосипедско – пешачки патеки со соодветни пропратни содржини, од месност Црн мост до западна граница на опфат на ГУП на град Битола

Изложбата ќе биде отворена секој ден до 31.12.2022 година.

More from ВестиMore posts in Вести »