Press "Enter" to skip to content

На “Магнолија“ во Битола, една различна новогодишна честитка, поделени 100 книги од битолски писатели

Здружението “Латерал“  од Битола“, ги заокружи овогодинешните збиднувања со проектот “Среќни новогодишни и божиќни празници! Ви пожелуваат Битолските писатели“.Во рамките на проектот беа поделени 100 книги, спакувани како новогодишни подароци, во присуство на писателите: Гордана Такец, Симс Себастијан Паркет и Игор Трајковски Фоја на случајни минувачи на плоштадот Магнолија.За книгите да дојдат до вистинските читатели и да бидат уредно спаковани, со што ќе започне да се шири божикната магија на пишаниот збор, се погрижија Сања Трајковска и Елена Стојчевска.Проектот е поддржан од Општината Битола во рамките на “Зимската Приказна“.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »