Press "Enter" to skip to content

Одржана финалната конференција на проектот CAST, во која беше вклучен ГАУС институтот

Проектот CAST (Capacity building for success – foSTering youth professional realization and employability), финансиран од Еразмус+ на Европската Комисија, преку конзорциумот на соработници во кои е вклучен ГАУС институтот од Битола во своите активности вброи младински размени, работилници, средби низ кои се града капацитетите како на вклучените партнери, така, а и уште поважно, на вклучените млади од прв, втор и трет циклус на студии.Во конзорциумот, заедно со ГАУС институтот од Битола како носител на активностите за Република Северна Македонија, во проектот CAST партнери се и Udruzenje Osvezenje Prona – Fondacija za Promovisanje Nauke Црна Гора, CRA Bulgaria, ProGlobal Romania Pgsa Bucharest, DIR Bosnia and Herzegovina, CCP Albania, FORTES Impresa Sociale SRL Италија.

Финалната конференција беше насловена “Knowledge value sharing in youth capacity building” – Вредноста на споделувањето на знаење при градењето на капацитетите на младите.

More from ВестиMore posts in Вести »