Press "Enter" to skip to content

Објавена книгата “Балкански амбиции и полски аспирации: искуства, проблеми и предизивци”

Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола и Центарот за Европа во Варшава (Полска) како дел од проектот „Балкански амбиции и полски аспирации: искуства, проблеми и предизивци“ објавија книга во која се поместени теми поврзани со евроинтеграциите, реформите во РС Македонија, и влијанието на Полска во регионот.

Во книгата свои трудови објавија професорите од Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола: проф. д-р Горан Илиќ, вон. проф. д-р Елена Тиловска Кечеџи, проф. д-р Младен Караџоски, вон. проф. д-р Ице Илијевски и вон. проф. д-р Ангелина Станојоска.

Уредници на книгата се проф. д-р Артур Адамчик (Полска), проф. д-р Горан Илиќ (РС Македонија) и проф. д-р Камил Зајачковски (Полска).

Книгата може да се погледне на следниот линк:

https://www.ce.uw.edu.pl/wp-content/uploads/2023/02/balkan-ambitions-and-
polish-inspirations-experiences-problems-and-challenges-a.adamczyk-g.ilik-k.zajaczkowski1.pdf

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »