Press "Enter" to skip to content

Фото вест: во библиотеката празнична изложба на книги за виното и љубовта

Во пресрет на утрешните два празниците Св. Трифун и Св. Валентин, националната установа универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола, во холот постави празнична изложба на книги, каде се изложени книги во сопственост на библиотеката од македонски и странски автори кои пишувале на тема вино, љубов, традиција.

На празничната изложба изложени се книгите кои асоцираат на празникот Св. Трифун, односно „Вино, култура и традиција“ од авторот Мишо Христовски, „Леб и вино“ од Димитар Христов“, „Во виното е вистината“ од Милијана Павловска….како и книги кои организаторот ги посвети на празникот Св. Валентин, односно книгата „Добро утро, љубов!“ на авторката Милена Лунеска, „Време за љубов“ од Маја Стојковска, „Сѐ е љубов“ од Јована Хисмаер, „Еднаш одигравме љубов“ на Елена Конеска, потоа книгата „Не можеш да ми купиш љубов“ од Мари Форс, „Последното љубовно писмо“ од Џоџо Мојес…и други.

More from КултураMore posts in Култура »