Press "Enter" to skip to content

Музичко поетски перформанс на Петар Горко

Вчера во просториите на Библотеката се одржа музичко поетски перформанс кој го изведе актерот Петар Горко, а беше во организација на НУУБ “Св.Климент Охридски“ – Битола и Ротари клубот “Битола Широк Сокак“.Присутните на почетокот на настанот ги подрави претседателката на Ротари клубот “Битола Широк Сокак“, Билјана Ванчевска.Присутните гости уживаа во преубавата програма од Тагоре, Лорка, Есенин, Десанка Максимовиќ, „Тајно моја“, „Од љубов не се бега“, „Молитва“ и други песни.Овој настан беше организиран со поддршката на битолските компании винарија “Чифлик“ и “Вемилк“.

More from КултураMore posts in Култура »