Press "Enter" to skip to content

Фото вест: шаховските ветерани на Битола и Прилеп, шаховски противници, а големи пријатели

Деновиве се одигра пријателски шаховски натпревар на ветераните од овој спорт од Битола и Прилеп, кој се одигра во Ниже Поле, на кој учествуваа шаховските мајстори од овие два пелагониски градови.

-Ова не е прв пат да се “собериме“ да одиграме партија шах, а потоа да се дружиме, да разменуваме мислења за шахот, да дебатираме за шахот и да планираме како да го продолжиме нашето другарување, вели Сашко Павловски, претседател на шаховскиот клуб “Стево Патако“ од Битола, кој за оваа средба и за другарството меѓу нив  додава:

-Прилеп и Битола, секогаш шаховски противници, а големи пријатели.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »