Press "Enter" to skip to content

Утре во 17 часот нов протест, со сирена и минута почит, пред Клиничка болница

Организаторот на протестот на плоштадот “Магнолија“ во Битола поради смртта на шестгодишната Јана Христовска, Игор Петковски за утре најави нов протест, преку социјалните мрежи, кој ќе се одржи пред Клиничката болница во Битола. 

-Среда, 17 часот пред Клиничка Болница-Битола ќе носиме сирена ќе ја вклучиме а потоа ќе одадеме една минута почит за сите прерано заминати чеда, родители и пријатели и ќе си отидеме… нека сирената ја означи АЛАРМАНТНАТА СОСТОЈБА во Клиничка Болница-Битола, а молкот нека биди за наш потсетник за тие на небесата, оти сите НЕМО седиме и чекаме промените од небо да паднат, а не ние да ги створиме час поскоро за да спасиме нечии живот! се вели во најавата за утрешниот протест.

More from ВестиMore posts in Вести »