Press "Enter" to skip to content

На прв ден Велигден, Воскресна Света Литургија во црквата “Св. Недела“ во Битола (фотогалерија)

На првиот ден на Воскресението Христово во црквата “Св. Недела“ во Битола се одржа Воскресна Света Литургија која ја предводеше, старешината на црквата, отец Пенчо Пусовски, заедно со ѓаконот Александар Маргулевски.На Светата Литургија присуствува верници кога беше и најдолгиот полициски час од петок до вторник, оваа година тие беа во голем број, а црквата беше исполнета за време на службата.По Воскресната Света Литургија беше прочитано и Посланието на Владиката Петар, а се одржа и света причест на верниците. 

More from БитолаMore posts in Битола »