Press "Enter" to skip to content

Во Библиотеката изложбата на 100 книги, стари 100 години од библиотеката “Алби“ од Бабино

Во холот на НУУБ “Св. Климент Охридски“ во  Битола, денеска беше отворена изложбата на 100 книги, стари 100 години од фондот на Библиотеката “АЛБИ“ од село Бабино.На изложбата зборуваше м-р Бојан Стефановски, директор на НУУБ “Св.Климент Охридски“ – Битола, сопственикот на библиотеката “Алби“, Стево Степановски, писателот Добре Тодороски и претседателот на ДПМ Христо Петрески.По повод Светскиот ден на книгата и авторското право се читаше пораката од г-ѓа Одре Азуле, генерален директор на УНЕСКО и Македонската порака од проф. д-р Ана Стојаноска.Овој настан го искористивме да го одбележеме Светскиот ден на книгата и авторското право на симболичен начин со цвеќиња кои директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“-Битола им ги ги подари на присутните.

More from ВестиMore posts in Вести »