Press "Enter" to skip to content

Дарко Попчевски од Технички трет на државното универзитетско првенство во шах

УКЛО Битола беше учесник на Универзитетското поединечно првенство во шах 2023. Тројца студенти од УКЛО, Дарко Попчевски од Техничкиот факултет во Битола и Мартин Атанасов и Филип Томевски од Факултетот за информатички и комуникациски технологии од Битола имаа успешен настап на Универзитетското првенство во шах за 2023 година.

Во конкуренција од над 30 студенти од сите Универзитети во нашата држава, студентот Дарко Попчевски го освои третото место и се закити со бронзен медал.

Универзитетското првенство во шах се одржа во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија, на Факултетот за физичка култура, спорт и здравје во Скопје.

More from СпортMore posts in Спорт »