Press "Enter" to skip to content

Во Библиотеката изложба на книги за просветителите Светите Кирил и Методиј

Во холот на НУУБ “Св. Климент Охридски“ во Битола по повод 24 мај, Денот на македонските и сесловенските просветители и учители Кирил и Методиј, поставена е тематска изложба на книги.

Големите македонски и сесловенски просветители Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи.

 

More from ВестиMore posts in Вести »