Press "Enter" to skip to content

Влатко Костов нов тренер на ФК Пелистер од Битола

ФК Пелистер од Битола именува нов тренер, а тоа е Влатко Костов со кого денес е постигнат договор за преземање на клубот.

-Влатко Костов е еден од најеминентните тренери во Македонија. Човек кој го носел овој дрес фудбалскиот клуб Пелистер, чоек знае што значи фудбалскит клуб Пелистер во Македонија. Со самото негово назначување ги покажуваме своите амбиции а тое е првата фудбалска лигам, вели Митко Стојковски претседател на ФК Пелистер.

-Мене ми е чест што ја добив довербата од клуб каков што е фудбалскиот клуб Пелистер и луѓето што го водат клубот. Заедничка цел ни е Првата лига и од првиот ден ќе работиме на тоа, рече Влатко Костов, денес по официјализирање на сораб0тката во клубот.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »