Press "Enter" to skip to content

Детска трка “Trailko“ за крај на “Pelister Unique Trail Marathon – PUTM“ Битола, победници во ултра маратонот Катја и Тони Венцеј (мега фотогалерија)

Ако вчера за официјалниот дел на “Pelister Unique Trail Marathon – PUTM“ Битола натпреварувачите имаа лошо време со силни врнежи од дожд и повремено град, грмотевици и слилен ветар, денес на последниот трет ден најмладите имаа одлично услови, какви може само да се посакаат на планина.По лошо време брачниот пат од Словенија Катја и Тони Вејцел се победници на ултра маратонот во должина од 115 километри, со време 18 часа 42 минути и 21 секунда, во женска и машка конкуренција.Во женска конкуренција пласман на второ место имаше и Робин Кинг од УСА, а во машка второпласиран е Виган Хоџа од Косово, а на трето место е Јан Морган од Нов Зеланд, а трката ја завршија само 6 тркачи.Во конкуренција на 54 километри, “Битола ултра“, победници се Весна Џоковиќ од Србија во женска и Себастијан Никпон од Полска.Во конкуренција од 23 километри, “Неолица Трајал“, каде имаше најмногу пријавени победници се Елена Ртовска од Македонија во женска и Фредерик Пјурма од Полска во машка конкуренција.Денес  по завршување на детската трка “Trailko“ беа прогласени најдобри машки и женски пласирани во категориите “Пеперутки“,  децата родени 2017-2018 година, “Лисици“ децата родени 2015-2016 година и “Волците” децата родени 2013-2014 година. Фото: Сашо Ристевска, Дамијана Ристевска