Press "Enter" to skip to content

11 санкционирани возачи под дејство на алкохол на подрачје на Битола

Во текот на изминатата вечер (29/30.06.2023)во периодот од 23.00-04.00 часот на територија на Битола спроведена е акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол.

При контролата санкционирани се 11 возачи.За време на контролата биле санкционирани и 15 други видови прекршоци.

Акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила.