Press "Enter" to skip to content

кциска контрола во угостителски објекти во Битола, тројца малолетници послужени со алкохол, следуваат соодветни поднесоци

На (04/05.08.2023) во периодот од 23.00 до 02.00 часот, полициски службеници од СВР Битола во содејство со Управата за јавни приходи, Државниот пазарен инспекторат, Трудовиот инспекторат и Центарот за социјални работи Битола спроведоа акциска контрола во угостителски објекти на подрачјето на Битола.

При контролата на ракометното игралиште, било констатирано дека правен субјект кој организирал концерт послужил тројца малолетници со алкохолни пијалоци.

Додека, при контрола во угостителски објект на ул. „Широк Сокак” во Битола биле затекнати двајца малолетници на пробна работа послед 24.00 часот.

При контролата бил извршен преглед над 35 лица, а за сите констатирани неправилности ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.