Press "Enter" to skip to content

ЈП “Комуналец“ повторно ги исчисти депониите околу “Светонеделските“ и “Буковските“ гробишта

ЈП “Комуналец“ од Битола деновиве по четврти пат во 2023 година изврши чистење на диви депонии околу црквата “Св. Недела“ и Старите градски (Буковски) гробишта.-Ги замолуваме граѓаните да се воздржат од непрописно фрлање на отпад и со тоа создавање на диви депонии. Исто така ги замолуваме сите совесни граѓани доколку забележат непрописно фрлање на отпад и загадување низ Општина Битола, истото да го пријават на 047-207-400, апелираат од “Комуналец“ по зачестеното фрлање на ѓубре во тој реон.