Press "Enter" to skip to content

“Рековци“ на денот на рударите во црквата “Св. Богоридица“, светицата заштитничка на рударите

Раководството на РЕК Битола го посети манастирот “Рождество на Пресвета Богородица“ во Новаци по повод големиот верски празник, кој воедно се празнува и како Ден на рударите.
 
Пресвета Богородица е заштитничка на рударите кои денешниот ден го одбележуваат во спомен на штрајкот во рудникот “Лојане“ во 1929 година!
More from ВестиMore posts in Вести »