Press "Enter" to skip to content

Поетот Александар Саша Трајковски од Битола освои прва награда од светската поетска асоцијација

Поетот Александар С. Трајковски од Битола освои прва награда за поезија на меѓународната литературна манифестација “Фестивал на поезија, култура и уметност“ во организација на Милица Паулус и светската поетска асоцијација во Букурешт, Романија.

Ова преставува голема афирмација на македонската поезија и литература на светската поетска сцена.

More from КултураMore posts in Култура »