Press "Enter" to skip to content

На 31. седница на Советот на Општина Битола едногласно изгласан ребалансот на Буџетот

На 31. седница на Советот на Општина Битола беше едногласно изгласана првата точка е разгледување на измени и дополнување на Буџетот на Општина, а за одлуката гласаа 27 советници. За ребалансот не гласаа двајцата советници на Левица, кои во моментот на гласањето не беа во салата. 

Денешното поставување на дневен ред и донесување Одлука за ребаланс за буџетот следуваше откако деновиве се случи усогласување на ставовите на политичките партии во работните групи, за изменетиот ребаланс во кој се ставени сите амандманите на сите политички партии и откако првиот ребаланс не беше прифатен од министерството за финансии бидејќи не бил во рамките на буџетската рамка.

More from БитолаMore posts in Битола »