Press "Enter" to skip to content

ЈКП “Водовод“ Битола: дел од градот без вода поради завршни активности на проектот “Драгорска“

ЈКП “Водовод“ Битола ги известува граѓаните дека во текот на денешниот ден 15.09.2023 (петок), поради изведување на завршни активности на проектот Драгорска – профил 1А и 1Б, односно оформување на два водоводни јазли, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од:

-ул. “Охридска“ од кружниот тек кај “Педагошка“ па до Црн Мост) и населбите :

– Бадембалари и Баир, како и улиците над ул. “Илинденска“ се до ОУ “Тодор Ангелевски“.

Прекинот ќе трае од 11 часот до завршување со активностите.