Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: новоотворената фабрика “Кронберг и Шуберт“ за прв пат ги отвори вратите за децата (фото)

-Само што се отвори фабриката за автомобилски кабли “Кронберг и Шуберт“, која се наоѓа во индустриската зона “Жабени“ во Битола, фабриката ги отвори вратите и прими стотина деца од дестката градинка “Естраја Овадија Мара“ од Битола, и со тоа уште стартот на своето работење покажа дека ќе биде општествено одговорна компанија, а тоа го докажува секој ден, помагајќи многу настани и случувања во Битола, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство.Поводот за посетата на градинката беше денот на таткото, а децата заедно со своите воспитувачи и наставници беа одлично пречекани од вработените во “Кронберг и Шуберт“, кои најпрво им ги покажаа производствените погони на фабриката и да видат што се работи во погоните на новоотворена фабрика.По посетата сите деца во фабриката имаа заедничко дружење со вработените во кантината каде децата цртаа, а добија на подарок и фотографии на автомобили за кои фабриката изработува делови.Децата на вработените им се заблагодарија со тоа што им испеаја неколку песнички, а посетата заврши со ручекот кој го организираа вработените, кои на крај и поделија и подароци на дечињата.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »