Press "Enter" to skip to content

Фото вест: мурал посветен на Борисав Траиковски на ѕид на СОУ “Таки Даскало“ во Битола

И Битола по примерот на големите градови каде со цртање на мурали се почитуваат делата и придинесите на големите, локални херои, спортисти, уметници, писатели, актери, општествени работници, градски фаци… Овој пат на ѕидот на СОУ “Таки Даскало“ во Битола е насликан ликот на познатио ликовен уметник од Битола, Борисав Траиковски, кој после спомен собата во Музејот доби и свој мурал, на кој стои потписот на Дијана Колонџовска и Ленче К. Јагуридовска.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »