Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: Сојузот на спортови на Битола домаќин на трката “Низ Македонија“ (фото)

-Во организација на велосипедскиот сојуз на Македонија, Агенцијата за спорт и млади и Сојузот на спортови на Македонија се одржа трката низ Македонија, а учесниците беа и во Битола, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство. -Ова трка беше еден начин да се популаризира велисопедскиот спорт во државата и да имаме и официјална трка низ Македонија, како што има во голем број на земји, но за жал таа иницијатива се уште не е реаизирана, вели Миновски.Домаќини на велосипедистите во Битола беше Сојузот на спортови на Битола. По застанувањето во Битола, велосипедистите продолжија за Прилеп, а посетија 24 градови низ
Македонија.

More from БитолаMore posts in Битола »