Press "Enter" to skip to content

Рецитал на Петар Горко и концерт на Вероника Кардуло – сопран и Дијана Ночиеро – пијано (фото)

Во саботното издание на Интернационалниот Фестивал на класична музика “Интерфест“ во Битола, во свечената сала на Офицерски дом во Битола присутните имаа прилика да проследат два поврзани настани. Саботната вечер ја отвори со рецитал нашиот признат актер, носител на бројни рољи на сцената на битолскиот театар, Петар Горко. Горко преку неговото грло ја оживеа поетската реч на Ацо Шопов, а присутните уживаа во неговите рецитали.Потоа, синоќешниот концерт во склоп на  концерт на Вероника Кардуло – сопран и Дијана Ночиеро – пијано од Италија, а концерт беше посветен на љубовта.

More from КултураMore posts in Култура »