Press "Enter" to skip to content

MINT Fintech Group на ОТВОРЕНИОТ ДЕН на УКЛО со визионерски увид во иднината на Финтек индустријата

Трансформативниот свет на Финтек индустријата, зазеде свое важно место на Отворениот ден на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ Битола. Овој настан, кој се одржа на Економскиот факултет во Прилеп, беше сведок на спојувањето на академскиот сјај и експертизата на бизнис заедницата.MINT Fintech Group, со своја презентација на настанот дава увид кон патеката за следната генерација на вљубеници во финансиските технологии.Создавајќи мост помеѓу теоријата на академијата и динамичните барања на индустријата, MINT Fintech Group откри низа можности за работа, секоја прецизно дизајнирана да ги задоволи аспирациите на младите студенти, подготвени да работат во финансискиот или осигурителниот сектор, но споен со новите технологии.

На настанот, свои размислувања сподели Бујар Драла, менаџер за човечки ресурси на MINT Fintech Group, како истакнат панелист кој зборуваше за финтек пејзажот, неговите предизвици, можности и безграничниот потенцијал што ги чека оние што се подготвени да тргнат на ова патување.Објаснувајќи го настанот и неговото значење, Бујар Драла изрази:Денес, светот на финтек е на возбудлив крстопат, меѓу традиционалните финансиски модели и револуционерните технолошки интервенции. Вие како студенти – сте подготвени со теорија и знаење и со вистинскиот начин на размислување за новото време. Во MINT Fintech Group, нашата мисија е да го поттикнеме овој спој на знаење и визија. Ентузијазмот и љубопитноста на кои сум сведок денес на ОТВОРЕНИОТ ДЕН на УКЛО, го потврдуваат мојот верување дека нашата иднина е во добри раце на овие нови генерации.Настанот, беше обележан со интелектуални дијалози, интерактивни сесии и визија за соработка во иднина и ја нагласи виталната улога на партнерствата меѓу индустријата и академијата во обликувањето на професиите и бизнисите на иднината.MINT Fintech Group изразува срдечна благодарност до УКЛО и фондацијата ПРЕДА Плус за организирањето на овој настан кој е од голема суштина. Како пионери во областа на фината технологија, MINT Fintech Group со нетрпение очекува понатамошни соработки кои ќе ја зајакнат каузата на образованието за новите технологии и новите хоризонти.MINT, платформа каде што се развива иднината на финансиите и осигурувањето. Како пионерска сила во финтек индустријата во Македонија, беспрекорно ги спојува световите на кредити и осигурување, обезбедувајќи не само да се управува со личните финансии со врвна технологија, туку и со неспоредлива сигурност.