Press "Enter" to skip to content

Еурофарм Пелистер го разреши Јовиќ, Шундовски се повлекува од морални причини, до назначување нов тренер екипата ќе ја води Ангеловски

РК Еурофарм Пелистер од Битола ја извести јавноста дека досегашниот тим менаџер на екипата  Звонко Шундовски од морални причини се повлекува од клупата на нашиот клуб.

Управата на клубот одлучи да го разреши од прв тренер на екипата и  Александар Јовиќ.

Во наредните натпревари до донесување на конечна одлука околу изборот на тренер, екипата ќе ја води Бранко Ангелковски.

-РК Еурофарм Пелистер упатува огромна благодарност до Звонко Шундовски и Александар Јовиќ за целиот нивен досегашен допринос за клубот. Под водство на Јовиќ и Шундовски нашиот клуб ја освои титулата во сезоната 2022/23, се вели во соопштението на Еурофарм Пелистер.