Press "Enter" to skip to content

Фото вест: се е подготвено за вечерашниот концерт на Билјана Дамјановска – Јанчевска и Сефедин Бајрамов

Се е подготвено за вечерашниот конценрт на Билјана Дамјановска – Јанчевска и Сефедин Бајрамов кој ќе се одржи во Големата сала на Центарот за култура во Битола, кој ќе се одржи по повод нивниот заеднички јубилеј, 50 годишно творење и оставање на траен белег на македонската музичка сцена на Билјана и Сефедин.

Синоќа е одржана заедничката тонска проба на Билјана Дамјановска – Јанчевска и Сефедин Бајрамов заедно со Камерниот оркестар на Битола, денес ќе биде завршено поставувањето на сценографијата на бината. 

Концерт на Билјана Дамјановска и Сефедин Бајрамов за нивната 50 годишен јубилеј на музичката сцена (фото)