Press "Enter" to skip to content

Битолски поздрав од Килиманџаро, Ана, Јапано и Христијан на највисокиот врв на Африка (фото)

Планинарите од Битола, Ана Котевска, Никола Талевски -Јапан и Христијан Штрковски денес во 8.45 по локално време се искачија на највисокиот врв во Африка, Ухуру на Килиманџаро, које висок висок 5.895 метри надморска висина.По вибер-комунакацијата која ја имавме со Никола Талевски – Јапан ни рече дека тројцата успешно ја завршиле оваа експедиција и покрај потешкотиите кои ги имале додека го искачувале највисокиот врв во Танзанија, но за деталите од искачувањето ќе зборуваме кога ќе вратат во Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »