Press "Enter" to skip to content

Евгениј Ристевски од Snowboard Club Pelister од Битола второ пласиран на Fis Kopaonik Kup (фото)

И овој викенд беше успешен за ски-бордерот од Битола член на Snowboard Club Pelister, Евгениј Ристевски кој настапи на меѓународниот Fis Kopaonik Kup во Србија.

FIS поени освои второ место Национално Првенство на Србија во “big Air“ i “slopestyle“ дисциплините, а воедно освои и FIS поени.-Продолжувам со настапите во “big Air“ и “slopestyle“ дисциплините, а по добрите “возења“ во Србија, на патеките на Копаоник, освои и FIS поени. Продолжувам и овој викенд со натпреварите, а добрата форма која ја имам ќе ми овозможи и нови добри настапи и секако нови FIS поени, ни Евгениј Ристевски по враќањето во Битола.

Евгениј Ристевски работи заедно со тренерот Марија Петковска, а нареден викенд настапуваат на патеките на Бјелашница во  Босна и Херцеговина.