Press "Enter" to skip to content

Доделени наградите за кус расказ на тема “И цвеќе и шлаканица“

Во НУУБ „Св. Климент Охридски“-Битола  беа доделени наградите за кус расказ кои оваа година беа на тема “И цвеќе и шлаканица“, а ги одреди комисијата во состав: Илче Стојановски – НУУБ “Св. Климент Охридски“ Битола , Маргарита Кочанковска Папачек дип. професор по Македонски јазик и книжевност и Светлана Папачек од Организација на жени од Битола.Едногласно во категорија ученици наградени се: 

Прва награда: шифра ученик 20122007, Миа Диневска од Битола

Втора награда: шифра желба, Сања Костадиновска од Битола

Трета награда; шифра 1202007,  Нина Велиновска од Ресен

Во категорија возрасни наградени се:

Прва награда: шифра бистра вода, Весна Апостоловски од Битола.

Втора награда: шифра 135/96,  Емилија Карафилоска од Охрид

Трета награда: шифра ветер, Наташа Брезовска – Богоевска од Велес.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »