Press "Enter" to skip to content

Mint Fintech Group: Во првите општествени редови на лобирање и промени

Во ера во која социјалните и корпоративните одговорности се вкрстуваат повеќе од кога било, Mint Fintech Group се издвојува не само по своите иновативни финансиски решенија, туку и по својата силна посветеност на социјалните причини, особено оние кои ја допираат родовата еднаквост. Признаена како компанија која никогаш не бега од учество во критички дијалози, Mint е насекаде каде што е важно, води разговори за прашања со врели теми и да спроведува значајни промени во и надвор од корпорацијата.Во Mint Fintech Group, родовата еднаквост ја надминува само декларативната политика за 50-50, тоа е основен принцип кој ги води нашите операции и составот на работната сила, при што над 70% од нашите вработени се жени, иако дејнистите се со доминантни „машки„ професии. Оваа посветеност на еднакви можности и целосно вклучување е она што го донесе Марјан Вучковиќ, нашиот маркетинг менаџер, на панел дискусијата „Мажите во дијалог: кон создавање (родова) еднаквост во бизнисот“, организирана од Европската бизнис асоцијација и Europe House Skopje.На овој значаен настан, Марјан го истакна колективниот напор потребен за поттикнување на родовата еднаквост:

-Мораме сите заедно да работиме на еднаквост – државата, бизнис заедницата и граѓанскиот сектор – за да ги имплементираме условите за родова еднаквост, а не само како декларативна заложба”.

Неговите зборови резонираат со нашата мисија да ги предводи иницијативите кои го отвораат патот за поинклузивна и правична работна средина.Mint Fintech Group продолжува да води со пример, градејќи инклузивна средина која ги брани правата и можностите за сите вработени.  Ние сме посветени на одржување на нашата позиција да бидеме во првите редови на општествените промени, охрабрувајќи ги другите бизниси да го следат овој пример и заедно да создаваме поеднаков свет.