Press "Enter" to skip to content

“Сумнал“ здружение за развој на Ромската заедница, дел од проектот “Грижа за здравјето на Ромите“ во Унгарија

Проектот “Roma health care“ – Грижа за здравјето на Ромите, на “Сумнал“ – Здружението за развој на Ромската заедница, е дел од проектот “Roma health care“ – Грижа за здравјето на Ромите.

Со овој проект од програмата “ЕРАЗМУС+“ се анализираат состојбите и потребите на ромските заедници во Бугарија, Германија, Македонија, Грција, Унгарија и Романија во областа на здравството.

Претставници од сите наведени земји беа на семинар во Унгарија кој се одржа од 12 до 16 август 2018.

На семинарот се разговараше за вклученоста на заинтересираните страни од сите држави вклучени во проектот, вклучени чинители, спроведени активности и се донесе планот за идни активности.

More from ВестиMore posts in Вести »