Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Култура”

Промовирани две јубилејните изданија на списанието “Современи дијалози“ (фото)

Во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола беше одбележан Меѓународниот ден на поезијата преку промоција на јубилејните изданија на списанието за култура – литература, драмска…

“Од книга до претстава -да го оживееме драмите“– проект на НУУБ „Св. Климент Охридски“ и ОУ “Св. Кирил и Методиј“ Битола (фотогалерија)

Костадиновска-Стојчевска од Битола: изложбата “Првите кралеви на Европа“ во САД е голем пробив за македонската археологија во светот

Легендата на хрватската поезија, Зринко Капетанич, интерпретира стихови на македонскиот поет Александар С. Трајковски од Битола (фото + аудио)