Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Дијаспора”

Претставници на македонското конзуларно претставништво од Камбера во посета на македонската заедница во Сиднеј, Австралија (фото)

Во неделата, на 20 ноември ова лето господово после десет и повеке години преставниците на МНР односно, амбасадорката Билјана Стефановска – Сековска и нејзиниот заменик…

Тони Гламчевски од Битола, сега новинар дописник од Франција за МРТВ и главен селектор на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси: Љубовта ме одведе во Нанси Франција (фото)

Петар Ристевски, бизнисмен, политичар, активист во македонската заедница во Сиднеј: како заменик градоначаник на Ливерпул реализирав голем број на крупни проекти