Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Интервју”

Омер Зекировски, филмски и телевизиски  режисер и монтажер од Битола, живее во Сиднеј: припаѓам на транзициска  генерација меѓу старото и новото кино, мануелната и дигитална камера

Жанета Ристевска -Филмот е уметност која е збир на повеќе уметности и еден синџир што ако недостасува една алка тогаш тоа се чувствува  и нема…

Тони Наумовски – актер: на аудициите секогаш пеам македонска музика, ако не се бара нешто друго конкретно, кога размислувам за еден лик го размислувам низ музика.

Игор Трајковски – Фоја, магистер по драматургија и филмско сценарио: ако си опкружен и работиш со вистински луѓе, секоја, па и “најлудата“ идеја може да се реализира

Тони Гламчевски од Битола, сега новинар дописник од Франција за МРТВ и главен селектор на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси: Љубовта ме одведе во Нанси Франција (фото)

Интервју: Сара Ароесте, ладино пејачка и композитор со македонско потекло: секое доаѓање во Битола се чувствувам како да се враќам дома.

Ристо Димитров – Чурино, фитнес и тренер за боречки вештини ММА, ултра маратонец: Никогаш не се откажувај, не се предавај! Животот е една голема борба

Илија Јанчевски, сопственик на кафе бар “Симбол“: голема одговорност е да се  продолжи традицијата на успешен семеен бизнис кој трае 20 години 

Разговори низ паркот: Ламбе Алабаковски поп пејач, македонската музика е вистинско богатсво, забавна, народна, духовна… македонските шлагери  се вистински симфонии и арии

Јулијана Здравковска од Битола, сопственичка на агенцијата “BLUE HOUSE“ – real estate, во Переа, Солун: работата се зголемува, планирам отварање втора канцеларија

Љупка Коларова-Пајевиќ, организатор и стручен соработник на Интернационалниот фестивал за монодрама во Битола: целиот тим ја имаме истата енергија како во 1999 година кога започнавме