Press "Enter" to skip to content

Фото вест: Битолски кошаркарски легенди – Пицаки и Леото, пример за младите како се сака Пелистер

На денешниот кошаркарски пријателски натпревар во спортската сала “Боро Чурлевски“ меѓу педесетината љубители на кошарката кои го гледаа првиот натпревар на Пелистер оваа сезона, ги забележавме и двате битолски кошаркарски легенди.

Таму беа Димитар Секуловски – Пицаки и Миле Макрадули – Леото кои со внимание го гледаа првото годинашно издание на кошаркарите на Пелистер.

Иако натпреварот не беше официјално најавен и немаше никаква најави по медиуми и плакати низ Широк Сокак, сепак двајцата вљубеници по “нивни канали“ разбрале за натпреварот и беа на трибините.

Што да се каже за нив кои на пладне беа во салата и го гледаа Пелистер, освен дека треба и мора да бидат пример, како се сака клубот – како се сака Пелистер, за сите млади спортисти и битолчани, не со зборување, со фалење, туку на дело на трибини и кога е старт на сезона на пријателски натпревар.

Инаку, да кажеме дека долги години двајцата биле дел од кошаркаркиот клуб Пелистер, како кошаркари, тренери, судии, делагати, кошаркарски работници кои го воделе клубот и постигнувале резултати за почит.

Секоја чест за нивната љубов кон Пелистер.

С.Р.

 

More from СпортMore posts in Спорт »