Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: тинејџери извршиле полов напад врз дете, заработија кривична

Секторот за внатрешни работи Битола поднесе кривична пријава против две лица на возраст од 14 и 16 години, двајцата од Битола за сторени три кривични дела “полов напад врз дете кое не наполнило 14 години“.

На 16/17.04.2018 година Битола на улица “Караорман”, во домот на првопријавениот, истиот извршил обљуба врз 12 годишно дете од Битола.

Во летниот период во 2017 година на паркинг-простор во Битола второпријавениот извршил обљуба врз 12 годишното дете.

Исто така, во февруари 2018 година во Битола, второпријавениот извршил други полови дејствија врз истото дете.