Press "Enter" to skip to content

Владе Станковски – Тито, третопласиран на “Diamond cup 2018“ (фото)

На мошне силното боди-билдинг натпреварување “Diamond cup 2018“ кое се одржа спортскиот центар “Јане Сандански“ во Скопје, во организација на Боди-билдинг федерацијата на Македонија, единствен претставник од Битола, беше Владе Станковски – Тито, од боди-билдинг клубот “City Gym“ од Битола.

Владе Стојановски е третопласиран во категоријата ветерани над 40 години во силна конкуренција, а за натпреварувањето вели:-Многу силно натпреварување каде се појавија билдери кои нешто значат во овој спорт. Силната конкуренција и освоеното трето место за мене е голем успех, со оглед на тоа под какви услови се подгоствував јас за ова натпреварување во однос на конкурентите и средствата кои ги вложив јас во подготовките и билдерите од другите земји. Презадоволен сум од мојата форма, а пласманот, пофалбите и честитките кои ги добив се само мотив за мене и мојата мала екипа да продолжиме со работата и да подготвуваме за следните натпреварувања.

Овој одличен резултат на ова натпреварување од највисок светски ранг е производ на долгогодишното искуство и силната волја со која тој е во боди-билдингот на нашиот сограѓанин Владе – Тито.

Инаку, на “Diamond cup 2018“  кое се одржа во Скопје, учествуваа 160 билдери од 23 земји, што досега е најголемо натпреварување од ваков вид во земјата, а според познавачи на овој спорт е натпреварување од највисок светски ранг.

Пред десетина дена исто така во Скопје, Владе Станковски беше прогласен за атлета на Македонија во својата категорија, мастер категорија.

С.Р.

More from СпортMore posts in Спорт »