Press "Enter" to skip to content

Известување од ракометниот клуб Пелистер во врска со влезниците

Почитувани,

Искрени и чесни љубители на ракометот, во Битола беше празник на ракометот по 13 години Македонска репрезентација во храмот на ракометот во Македонија!

И покрај многубројните известувања и соопштенија веројатно постојат и многу луѓе кои не научиле што е спотска култура и меѓународен спортски натпревар, не научиле дека на спортски натпревар се влегува со карта, картата важи за едно лице, истата треба да е оргинална, а не фалсификат !

Уште еднаш јавно се извинуваме до сите искрени и чесни љубители на ракометот кои купија карта, а не беа во можност да влезат и присуствуваат на натпреварот Македонија – Турција, затоа што некои други несовесни гледачи го зедоа нивното место, за сите нив кои имаат уредно купена карта ги покануваме од утре 27.10.2018 од 09 часот на истото место каде ги купиле картите да ги вратат и парите бидат рефондирани.

Ве известуваме дека како организатори дел од средствата ќе ги донираме за Сара Настевска.

Спортски поздрав.