Press "Enter" to skip to content

Влажниот и тежок снег искрши многу дрвја насекаде низ Битола (фото)

Значалните врнежо од снег донесоа и снежна покривка во Битола од десетина сантимери, но поради тежината на снегот се исршени дрвја насекаде низ Битола, старите гранки кои не издржаа тежината на снегот и оние дрвја кои поради топлото време имаа доста лисја.Искршени дрвја има насекаде, низ парковите, по тротоарите, низ населбите, дворовите…, а има оштетено и неколку возила над кои паднеле потешки и поголеми гранки.Граѓаните реагираа и на искривени бандери, паднати жици, вода по улиците, а дел од околните села немаа електрична енергија.