Press "Enter" to skip to content

Лидија Симјановска, победи на првиот ротаријански велеслалом

Битолчанката, Лидија Симјановска, е победничка на првиот меѓународен ротарјански велеслалом кој се одржа на падините на Маврово, а истиот имаше хуманитарен карактер.

Лидија Симјановска е скијач на скичкиот клуб Пелистер и потекнува од спортско семејство, татко му Наум остави трага на скијачките патеки, а на Пелистер скијаше и нејзиниот дедо.

Меѓународен ротарјански велеслалом е планиран да се одржи и на Пелистер, а технички организатор ќе биде скијачкиот клуб Пелистер/.