Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: недисциплина кај битолските возачи

Полициски службеници во Секторот за внатрешни работи Битола на ден  25  февруари,  извршиле  контрола  за  брзина,  зимска  опрема, управување  без  возачка  дозвола,  нерегистрирани  возила,  непочитување  првенство,  исправност на возилата,  товарни возила, појас,  светло и алкохол,  во  сите  полициски станици   при  што  биле  контролирани  390 возачи  и  возила. 

При контролата, констатирано е дека 16 возачи го управувале возилото со поголема  максимална   брзина   од   дозволената, 3 возачи  управувале  без  возачка  дозвола,  од  10 алкотестирани  нема  утврдено  присутво  на  алкохол, а нерегистрирани  биле  5  возила. 

8 возачи се писмено опоменати, а на  38  возачи  изготвени  им  се  мандатни  платни  налози  и  ќе  се  соочат  со  соодветни  глоби,  а  исто  така изготвени  се и 14  прекршочни  налози.

Исто  така  при  контролата  откриени  се  и  други  15  видови  останати  прекршоци.    

More from ВестиMore posts in Вести »