Press "Enter" to skip to content

Јурак, Цане Грбе и Шошкичо ветерани на битолскиот спорт и фудбал

И оваа година Сојузот на спортови на Битола додели златни плакети на ветерани на битолскиот спорт, кои дале огромен придонес во развој на спортот како спортисти и тренери, а подоцна како спорски работници.

Оваа година Сојузот награди тројца спорски ветерани од фудбалот:

-Томисла Јурак, поранешен фудбалер на Пелистер

-Алекандар Грбевски. поранешен фудбалер и тренер на Пелистер

-Бранко Дуковски, поранешен голман и тренер на голманите на Пелистер.