Press "Enter" to skip to content

“Ротаракт Широк Сокак“ донираше во детското одделение (фотогалерија)

Безусловната хуманост повторно на дело, “Ротаракт Широк Сокак“ со уште еден од низата успешни проекти во Клиничка Болница во Битола.
Во детското оделение при битолската клиничка болница “Д-р Трифун Пановски“  реализиран е уште еден проект на Ротаракт Широк Сокак, а се работи за реновирање, разубавување на просториите во ова одделение. 
Направено е цртање на ѕидните површини, a ќе прави и санација на подните површини и поставување нови плочки на подот. 
Вредноста на овој зафат во Клиничката болница во Битола, е во износ од 3.000 евра, помогнато финансиски од “СН Осигурителен брокер“ и “СН Финансии“.
За оваа донација и за претходните со кои “Ротаракт Широк Сокак“ помогна во Биолницата, директорот д-р Зоран Лазаров им врачи благодарница.
За потсетување “Ротаракт Широк Сокак“ е еден од најактивните клуб организации во Општина Битола кои реализирале голем број на успешни проекти.